Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek képes leírás - Jogosítvány, jogsi.tlap.hu
részletek »

Cikkek - Jogosítvány, jogsi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: jogositvany.tlap.hu » Cikkek
Keresés
Találatok száma - 10 db
 Pár hónapos volt a jogsija- meghalt

Pár hónapos volt a jogsija- meghalt

baleset, biztonságiöv, csúszósút Pár hónapos volt a jogosítványa - meghalt 2009-01-03 13:23:28 | Mátyási György | Elhunyt a kórházban az M3-as autópályán pénteken este történt baleset súlyos sérültje. A gépkocsit vezető 23 éves nő a helyszínen életét vesztette, amikor a sztráda 69-es kilométerénél, Hatvan határában az általa vezetett autó felakadt a szalagkorláton. A járművezető kirepült a kocsiból, és a helyszínen életet vesztette, a 26 éves sérültet kórházba szállították, ám életét nem tudták megmenteni az orvosok. A helyszínelés adatai szerint a balesetet az okozta, hogy a jármű megcsúszott a nedves úttesten. A gépkocsit vezető hölgy csupán néhány hónapos jogosítvánnyal rendelkezett. (MTI) Mit is lehetne erre írni, mit is lehetne reagálni. Mert írhatok én itt bármit, írhattok a hozzászólásokban bármit, az egész csak szájtépés. Mert addig, amíg az Illetékesek csak azt gondolják, hogy a még több traffipax az utakon, a még súlyosabb büntetések vezetnek valamire, addig nem fog semmi változni. A fejekben kéne végre rendet rakni. És nem akkor, amikor már megvan a jogosítványa valakinek, hanem már az oktatásnál.

A jogsi ne küldjön a halálba

A jogsi ne küldjön a halálba

Továbbra is alacsony színvonalon oktatják majd a gépjárművezető-oktatókat, hiába az egyetemi képzés - vélik az autósiskolák érdekvédői. A közlekedési hatóság szerint viszont az új rendszer jobb oktatókat termel majd. A régi oktatóknak azonban nem kötelező az új képzés.

Átalakítanák a járművezető-képzést

Átalakítanák a járművezető-képzést

A vezetői engedély megszerzéséhez elavult tananyagot is magolni kell, vezetni viszont az sem tud rendesen, aki nem bukik meg a vizsgán. Közben az oktatók egy része csal. Ősztől lassan változni kezd a helyzet: az oktatók és a jogosítványra várók képzését...

Autós szakkifejezések

Autós szakkifejezések

www.autoslexikon.hu - Az autóvásárlók tanácsadó oldala, technikai ABC, autós lexikon Aktív biztonság Az aktív biztonsági felszerelések abban játszanak szerepet, hogy az autó vezetője elkerüljön egy esetleges balesetet. Ebbe a kategóriába tartoznak a különböző elektronikai segédeszközök, mint a menetstabilizáló (ESP) vagy a blokkolásgátló (ABS), a kipörgésgátló (ASR), az elektronikus fékerő-elosztó (EBV), az elektronikus differenciálzár (EDS). Ide sorolhatók a jó futómű-beállítások, az optimális keréktapadás, a hatékony fékek, a vezető elfáradását megakadályozó körülmények, pl. a megfelelő ülések, a jó látási viszonyok, a kellemes klíma, az áttekinthető és nem bonyolult kezelőelemek és kijelzők. Az aktív biztonsági berendezések a passzív biztonság elemeivel közösen hozzájárulnak a jármű utasainak optimális védelméhez.

Élethű válaszok

Élethű válaszok

Autó kategória videóinak böngészése Autós biztonsági eszköz kismamáknak - Magzatvédő öv 02:15 Autós biztonsági eszköz kismamáknak - Magzatvédő öv Ugyan az autóval utazók között csak kis részben találhatók kismamák, azonban nagyon fontos, hogy ők és a magzatuk is teljes biztonságban legyenek az út során. Most egy olyan eszköz használatát mutatjuk be, amellyel biztonságosabbá tehetik a kismamák az utazást az autóban. (kevesebb infó) (több infó) Készítette: vezetestechnika * 10 hónapja Autó Hogyan szabadulj meg a cigiszagtól a kocsiban? 01:19 Hogyan szabadulj meg a cigiszagtól a kocsiban? A cigarettafüst nemcsak káros, de áporodott, rossz szagot is hagy maga után. Ha rendszeresen dohányzol a kocsiban, a szag hamar beleivódik a szövetekbe, letelepszik a kárpitozásra.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

HASZNOS INFORMÁCIÓK

A közlekedési szabályszegések bírságtételei A közúti közlekedéssel kapcsolatos EU-s szabályozások Fizetős utak listája 90 km/h-nál nagyobb sebességre alkalmas utak listája A Román közlekedési szabályrendszer Összefoglaló a szaktanfolyamokról

Jogsi blog

Jogsi blog

C-s jogsit szeretnék

Közúti közlekedés Európában

Közúti közlekedés Európában

A fosszilis üzemanyagok és a globális felmelegedés költsége egyre nő. Miközben fogynak olajtartalékaink, és egyre szennyezettebbé válik környezetünk, Európa alternatív energiaforrások után kutat: bioüzemanyagok, elektromosság vagy hidrogén? Nemrég szavazott az EP arról, hogy 2020;ig a közlekedési ágazat energiafelhasználásának legalább 10%;át megújuló energiaforrásokból kell fedezni. De elegendő;e ez környezetünk védelme és zsebünk szempontjából? Mondja el véleményét a júniusi választáson!

Lejárt a jogsim

Lejárt a jogsim

Lejárt a szavatosságom - Legfrissebb élményünk a jogosítvány hosszabbításával adódott. Ami nehézkes, lassú, ha lejárt, köztes megoldás nincs. Nézze meg az érvényességét, nehogy ön is törvényen kívüli legyen egy hónapig.

Hirdetés
Olcsó jogosítvány drága pénzért

Olcsó jogosítvány drága pénzért

A rendszerváltás előtt a nagy állami vállalatoknál lehetett jogosítványt szerezni, ugyanazon feltételek mellett. Ez a felállás a kilencvenes években megváltozott. Autóvezetést oktató iskolák sora nőtt ki a földből. Sok profi önállósodott, de új próbálkozók is megjelentek a piacon, hiszen a szakma állandó, biztos munkalehetőséggel, kellemes megélhetéssel kecsegtetett. Az iskola egyre több lett, a tanuló - a fogyatkozó gyerekszám miatt - egyre kevesebb. Az iskolák között megindult az árharc, hiszen a tanulók az árak alapján döntik el, hogy melyik cégnél kezdik meg tanulmányaikat. A szakemberek szerint manapság százharminc-százötvenezer forint körüli összegnél éri meg egy tanulót jogosítványhoz juttatni, de - döbbenetes módon - vannak olyan iskolák is, akik ennek kevesebb, mint a feléért (ötvennégy-ötvennyolcezer forint) kínálják szolgáltatásaikat.

Tuti menü