Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hivatalos képes leírás - Jogosítvány, jogsi.tlap.hu
részletek »

Hivatalos - Jogosítvány, jogsi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: jogositvany.tlap.hu » Hivatalos
Keresés
Találatok száma - 6 db
Hajózási Szabályzat

Hajózási Szabályzat

Hajózásról mindent. Hajózási Szabályzat 27/1993. (IX. 23.) KHVM rendelet a víziközlekedés rendjéről 1.§ A Magyar Köztársaság területén a víziközlekedés rendjét az e rendelet mellékleteként közzétett Hajózási Szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) tartalmazza. A Szabályzat I. része a Duna Bizottság által 1990. április 25-én, Budapesten elfogadott szabályozáson (Dunai Hajózás Alapvető Rendelkezései) alapul. I. RÉSZ - ÁLTALÁNOS BELVÍZI HAJÓZÁSI SZABÁLYOK * 1. fejezet - Általános rendelkezések * 2. fejezet - A hajó jelei és mércéi, a hajó köbözése * 3. fejezet - A hajó látható jelzései * 4. fejezet - Hajó hangjelzései, rádiótelefon * 5. fejezet - A víziút jelei és kitűzése * 6. fejezet * 7. fejezet - A veszteglés szabályai * 8. fejezet - (tárgytalan) II. RÉSZ - A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG TERÜLETÉN LEVŐ BELVIZEKRE VONATKOZÓ KIEGÉSZÍTŐ RENDELKEZÉSEK * 9. fejezet - Általános rendelkezések * 10. fejezet - Az úszó létesítmények jelei, látható jelzések, hangjelzések, rádiótelefon, a víziút jelei * 11. fejezet - Hajózási szabályok * 12. fejezet - Komp * 13. fejezet - Hajóhíd, áthaladás zsilipen * 14. fejezet - Korlátozott látási viszonyok, hajózás radarral * 15. fejezet - Különleges szabályok, egyéb rendelkezések * 16. fejezet - A vízi közlekedés korlátozása egyes vízterületeken * 17. fejezet - A veszteglés szabályai

Közlekedésbiztonság Kezdő Vezetőknek

Közlekedésbiztonság Kezdő Vezetőknek

Járművezetésre jogosító okmányok kiadásának életkori és jártassági feltételei Ez a jogszabályi kivonat tartalmazza azokat a feltételeket, amelyek a különféle jogosítványok megszerzéséhez elengedhetetlenek. Az egyes pont a különböző kategóriákhoz szükséges életkort határozza meg, míg a második pont azt összegzi, hogy melyik kategóriához milyen előképzettség szükséges. I. Életkori feltételek 1. 14. életév az M" kategóriába tartozó jármű vezetésére. 2. 16. életév az A1" alkategóriába tartozó gépjármű, a T" és a K" kategóriába tartozó jármű vezetésére. 3. 17. életév a B" kategóriába tartozó gépjármű vezetésére. 4. 18. életév az A" korlátozott, a C", C1", B+E", C+E" és a C1+E" kategóriába (al-, kombinált kategóriába) tartozó gépjármű vezetésére. 5. 20. életév a V" kategóriában és a TR" kategóriában a jármű vezetésére. 6. 21. életév a D", D1", D+E", D1+E" kategóriába (al-, kombinált kategóriába) tartozó gépjármű vezetésére. 7. 21. életév az A" kategóriába tartozó, teljesítmény korlátozás nélküli motorkerékpár vezetésére. A vezetési jogosultság 18. életév betöltésétől bejegyezhető, ha a gépjárművezető legalább két éve rendelkezik A" korlátozott kategóriára vagy A1" alkategóriára jogosító érvényes engedéllyel. 8. D" kategóriába vagy a D1" alkategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító engedély, kizárólag a Magyar Honvédség kezelésében lévő autóbuszok belföldön történő vezetésére való korlátozással, a 18. életév betöltésétől is kiadható, amennyiben a járművezető a D1" alkategória megszerzése esetén már B" kategóriára érvényes bejegyzéssel, továbbá D" kategória megszerzése esetén B" és C" kategóriára érvényes bejegyzésekkel rendelkezik. A vezetői eng

Nemzeti Közlekedési Hatóság

Nemzeti Közlekedési Hatóság

Nemzeti Közlekedési Hatóság A Közlekedési Főfelügyelet, a Központi Közlekedési Felügyelet, a megyei (fővárosi) közlekedési felügyeletek és a Polgári Légiközlekedési Hatóság jogutódjaként a Kormány a közúti, a vasúti közlekedéssel, a hajózással, valamint a polgári légiközlekedéssel kapcsolatos közlekedési hatósági feladatok ellátására 2007. január 1-től létrehozta a közlekedésért felelős miniszter irányítása alatt működő egységes, országos hatáskörrel rendelkező közigazgatási szervet, a Nemzeti Közlekedési Hatóságot. 2007. július 1-től a Katonai Légügyi Hivatal, majd 2008. július 1-től a Magyar Vasúti Hivatal is integrálódott a Nemzeti Közlekedési Hatóság szervezetébe. A Hatóság önállóan gazdálkodó központi költségvetési szerv. A Hatóság alaptevékenysége általános közigazgatás, ellátja a jogszabály által a feladat- és hatáskörébe utalt első- és másodfokú: * közúti közlekedési hatósági feladatokat, * légi közlekedési hatósági feladatokat, * vasúti közlekedési hatósági feladatokat, * hajózási hatósági feladatokat, * egyéb feladatokat. A Nemzeti Közlekedési Hatóság központi szervei a Központi Hivatal, az Elsőfokú Hatósági Főigazgatóság, és a Stratégiai és Módszertani Igazgatóság. A Hatóság elnöke közvetlenül vezeti a Központi Hivatalt. Jogi személyiséggel nem rendelkező területi szervei a regionális igazgatóságok, a Kiemelt Ügyek Igazgatósága, a Pályaalkalmasság Vizsgálati Igazgatóság és a Légiközlekedési Igazgatóság. A Központi Hivatal, a Pályaalkalmasság Vizsgálati Igazgatóság, a Légiközlekedési Igazgatóság és a Kiemelt Ügyek Igazgatósága országos illetékességgel járnak el. A regionális igazgatóságok illetékességét a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter 3/2008. (VI.30.) KHEM utasítással kiadott Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: SZMSZ) tartalmazza. A területi szervek által hozott döntések esetében a másodfokú hatósági feladatokat a Központi Hivatal látja el.

Relokációs cég

Relokációs cég

EST (Expatriates? Services Trust) egyike Magyarország első relokációs szolgáltatásokat nyújtó cégeinek. Professzionális, tapasztalt csapatával relokációs és idegenrendészeti szolgáltatásokat nyújt magánszemélyek, multinacionális és magyar vállalatok számára. Több nyelven beszélő, szolgálatkész munkatársaink mögött sok év tapasztalata áll. Hatékony, proaktív módon intézzük az ügyeket, ezért az áttelepülés folyamata a lehető legrövidebb időn belül zajlik le. Gondoskodunk arról, hogy ügyfeleink folyamatosan tájékoztatva legyenek a relokációs folyamat során annak érdekében, hogy költözésüket a lehető legjobb módon tudják megtervezni.

Rendőrség

Rendőrség

RSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 1139 Budapest, Teve utca 4-6. (107, 112) ORFK központi telefonszám: 06 (1) 443-5500 BRFK központi telefonszám: 06 (1) 443-5000 PMRFK központi telefonszám: 06 (1) 443-5800 ORFK Telefontanú (bűncselekmények): 06 (80) 555-111 BRFK SMS-vonal hallássérülteknek: 06 (20) 9000-107 Rendőrségi fotóarchívum az interneten 2009.12.04. péntek 10:50 1947 januárjában Magyar Rendőr címmel új folyóirat jelent meg a magyar sajtópiacon. A kezdetben kétheti lapként megjelenő újság fényképek nélkül indult. Az első fotó fél évvel az indulás után került az újság borítójára, majd 1949-től a belső oldalak is illusztráltak lettek. A fényképek megjelenésével egyidőben főállású fotósokat szerződtettek a laphoz, akik közül többen évtizedeken át dolgoztak az időközben hetilappá alakult újságnál.

Szerződés és nyomtatvány minták

Szerződés és nyomtatvány minták

A Szerződés Minta Portál általános szerződés mintákat tesz elérhetővé mindenkinek ingyenesen letölthető formában. Nálunk minden hivatalos irat mintát megtalál kezdve az adásvételi szerződéstől a megbízási nyomtatványon át a felmondási szerződésig. Egyedi én személyreszabott iratokat is ki tudunk állítani, erre több tíz éves tapasztalattal rendelkező ügyvédgárdánk a garancia.

Tuti menü