Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Repülőjogsi képes leírás - Jogosítvány, jogsi.tlap.hu
részletek »

Repülőjogsi - Jogosítvány, jogsi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: jogositvany.tlap.hu » Repülőjogsi
Keresés
Találatok száma - 4 db
Albatrosz repülő egyesület

Albatrosz repülő egyesület

ezdő vitorlázórepülő és motoros vitorlázórepülő tanfolyam 2012 Egyesületünk 2012-ben is indít kezdő vitorlázórepülő és motoros vitorlázórepülő tanfolyamot. Az elméleti oktatásokat Székesfehérváron, illetve a börgöndi repülőtéren tartjuk. A gyakorlati repülést Börgöndön, 2012 tavaszán kezdhetik meg a növendékek. De nézzük részletesen miből is áll a növendékek kiképzése: 1. A gyakorlati repülés megkezdésének feltétele az érvényes orvosi alkalmasság. A vizsgálatra a jelenleg Pápán, Balatonföldvár-Köröshegyen vagy Budapesten működő repülő orvosi bizottságoknál lehet jelentkezni. 2. A gyakorlati repülés megkezdésének további feltétele a betöltött 15. év. Egyedül repülés feltétele betöltött 16. év és SPL (növendék szakszolgálati engedély) megléte, a szakszolgálati engedély (PPL) megszerzésének feltétele betöltött 17. év. Az elméleti kiképzés első része a vitorlázórepülő és a motoros vitorlázórepülő növendékek esetében párhuzamosan történik, majd az oktatás harmadik hónapjától a növendékek már a választott kategória sajátosságaival ismerkednek meg. A két kategória gyakorlati kiképzése egymástól függetlenül történik az alábbiak szerint:

Magán pilóta képzés

Magán pilóta képzés

sétarepülés, légi taxi, incentívák, programok, ajándék, nyeremény, SMS, minden ami repülés!

Magyar repülőterek térképei

Magyar repülőterek térképei

Magyarország repülőtérei - Maps of Hungarian airports 1:2 000 000 Magyarország légiútvonalai (EnRoute Chart) - ERC map of Hungary 1:2 000 000 Magyarország és környéke légiútvonalai (EnRoute Chart) - ERC map of Hungary and vicinity 1:2 000 000 Magyarország rádiónavigációs berendezései (Radio Facilities Chart) - RFC map of Hungary 1:2 000 000 Magyarországon használt frekvenciák (VHF communication) - VHF frequencies in Hungary 1:2 000 000 Békéscsaba repülőtér - Békéscsaba airport 1:25 000 Békéscsaba repülőtér környéke - Békéscsaba airport, surroundings 1:100 000 Budaörs repülőtér - Budaörs airport 1:25 000 Farkashegy repülőtér - airport (near Budakeszi mellett) 1:25 000 Győr-Pér repülőtér - Győr-Pér airport 1:25 000 Dunaújváros repülőtér - Dunaújváros airport 1:25 000 Kecskemét repülőtér - Kecskemét airport 1:25 000 Sármellék repülőtér - Sármellék airport 1:25 000 Tököl repülőtér - Tököl airport 1:25 000

REPÜLŐORVOS

REPÜLŐORVOS

A Repülési, Hajózási és Tengerészeti Egészségügyi Központ a Országos Munkahigiénés és Foglalkozás-egészségügyi Intézet részeként működik. A Központban köszöntjük mindazokat, akik a repülőgépvezetők és hajósok szép hivatását választják. De várjuk azokat, akik privát pilótaként motoros gépen repülnek, vagy sportolóként vitorlázórepülőgéppel, motoros sárkánnyal szárnyalni vagy ejtőernyővel ugrani akarnak. Bemutatom Egészségügyi Központunkat, mely a hivatásos és privát pilóták, légiutaskísérők, légiforgalmi irányítók, hajósok és tengerészek alkalmasságát vizsgáló, továbbképző és oktató repülőorvosi bázis. Intézetünk Budapesten a IX. kerületben, a Gyáli úton, a Merényi Gusztáv Kórház területén található, a belvárosból metróval és autóbusszal vagy autóval könnyen megközelíthető.

Tuti menü